Aktiviteetit
Huviloiden ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet monenlaiseen harrastamiseen. Lisäksi Ylämaalta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa.

Harrasta kesällä ja talvella

Kesällä voit uida, kalastaa ja soudella Lohonjärvellä. Lähimetsät tarjoavat myös oivan mahdollisuuden marjastamiseen ja sienestämiseen. Lisäksi voit kulkea läheistä luontopolkua ja nauttia metsän rauhasta. Vuokraamme myös polkupyöriä ja sähköperämoottoria.

Talvella kalamiehet menevät pilkille. Muutaman sadan metrin päässä pururadalla on talvisin valaistu latu niin luistelutyylin, että perinteisen taitajille. Luistelua voit harrastaa kiekkokaukalossa parin kilometrin päässä huviloilta tai sään salliessa vaikka huvilan rannassa järven jäällä. Lisäksi mahdollisuus tilata koiravaljakkoajelua 15 km päässä huviloista.

Ylämaan museot ja nähtävyydet

Ylämaalla voit tutustua harvinaiseen jalokiveen, spektroliittiin sekä jalokivikylässä, että jalokivimuseossa. Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Ylämaalla järjestetään Jalokivimessut.

Lisäksi kauttamme on mahdollisuus varata huvilamajoituksen yhteydessä Ylämaa Mystiquen retkiä tai korukiven hiontaa spektroliitista. Kysy eri vaihtoehdoista, palvelut myös muokattavissa tilanteen mukaan. Lisätietoja Ylämaa Mystiquen kotisivuilta

Ylämaalla sijaitsee myös toisen maailmansodan aikainen Salpalinja Ihakselassa. Vaalimaantien varressa sijaitsee Joutsenkosken vanha mylly ja voimalaitos. Lisätietoa alla olevista linkeistä.

  • Jalokivimuseo
  • Jalokivikierros
  • Salpalinja
  • Joutsenkosken mylly
  • Luontopolku